Tee Sinusta Totta -tarina

Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut siitä, mitä tai miten joku ajattelee. Olen miettinyt paljon asioita ja kirjoittaminen on ollut minulle tärkeä keino purkaa ajatuksiani. Lukiossa kävin kaikki psykologian kurssit ja nuoruudessa olen pohtinyt itseäni ja elämääni myös terapeutin kanssa. Viime vuosina olen lukenut selfhelp -kirjoja, osallistunut verkkokursseille, workshopeihin ja luennoille. Alkuvuodesta 2020 valmistuin LCA life coachiksi ja sen myötä pääsin vihdoin tekemään sitä, jolle oma sydämeni palaa; auttamaan ihmisiä löytämään oma itsensä.

Kirjoja, kursseja ja opiskeluakin suurempi oppini on kuitenkin ollut oma, oikea elämä. Elin pitkään "näin elämän kuuluu mennä" -tyylillä. Suoritin etapin toisensa jälkeen: ammatti, oma koti, naimisiin, lapset. Olin ihan tyytyväinen elämääni ja asiat olivat ihan ok. Silti tuntui vähän tyhjältä. Asioita pohdittuani olen tajunnut tyhjyyden tunteen tulleen siitä, että en missään vaiheessa elämääni ollut oikeasti pysähtynyt miettimään, kuka olen, mitä haluan tai mihin olen menossa. En ollut pysähtynyt miettimään, mitä hyvä elämä minulle on, mitä se pitää sisällään, miltä sen pitäisi näyttää, miltä sen pitäisi tuntua tai että olinko oikeasti onnellinen. Kuljin toisten ihmisten ja ulkomaailman määrittelemällä autopilotilla päivästä toiseen ilman omaa suuntaa tai päämääriä.  

Joitakin vuosia sitten törmäsin netissä kirjoitukseen erityisherkkyydestä ja se oli alku kaikelle tälle muutokselle, jota olen viimeisten vuosien aikana käynyt läpi. Aloin pala palalta ymmärtää, kuka olen. Aloin ymmärtää itseäni, omia ajatuksiani ja tunteitani. Aloin ymmärtää, että minun tunteeni ja ajatukseni ovat oikeita ja arvokkaita. Erityisesti ymmärsin sen, että kaikki minussa on totta ja sitä totuutta on syytä kuunnella. 

Siitä alkoi tämä matka, jolla olen edelleen (ja joka tulee jatkumaan koko loppuelämäni). Ja vitsit mikä matka tämä onkaan ollut! Ei todellakaan koko ajan helppo, mukava ja tasainen. Mutta lopulta palkitseva. Tällä hetkellä olen tasapainoisempi ja onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin, koska olen eniten MINÄ mitä olen ikinä ollut. Avain kaikkeen on siis ollut se, että tiedän (edes vähän), kuka olen ja mitä haluan. Sen jälkeen olen tarvinnut valtavasti rohkeutta kulkea sellaisia asioita ja sellaista elämää kohti, joka on "minua" ja tuntuu minusta hyvältä ja merkitykselliseltä. Tämän saman oivalluksen ja voimaantumisen haluan tarjota myös sinulle ja siksi syntyi Tee Sinusta Totta -ajatus.