Miksi pitäisi unelmoida ja asettaa tavoitteita?

04.06.2020

Ei pidä. Eikä tarvitse. Jos et halua. MUTTA jos haluat ottaa elämäsi haltuun, saavuttaa elämässäsi haluamiasi asioita ja tehdä elämästäsi sellaista, joka tuntuu sinusta hyvältä. Jos haluat oppia itsestäsi, kehittää itseäsi tai haastaa itseäsi. Jos haluat kokea aitoa tyytyväisyyttä ja onnellisuutta. Siinä tapauksessa oman elämän äärelle pysähtyminen, muutoskohtien ja -tarpeiden huomaaminen, haaveilu, unelmointi ja niiden pohjalta tehty tavoitteiden asettaminen on ainut tapa saavuttaa tuo kaikki.

Photo by Kurt Wiegand on Unsplash
Photo by Kurt Wiegand on Unsplash

Ilman suuntaa ja tavoitteita olet kuin soutuvene ilman airoja. Tai matkustaja soutuveneessä jonkun toisen soutaessa. Päädyt tuulen mukana tai jonkun toisen päättämänä, mihin sattuu. Tuulen suunta ja voimakkuus (tai soutajan mielihalut) määrittelevät kulloisenkin paikkasi. Saatat olla näennäisesti tyytyväinen, kun sinun ei tarvitse itse tehdä mitään. Pääset helpolla. Kunhan vain istut kyydissä. Mutta haluatko päästä helpolla? Haluatko oikeasti olla elämässäsi vain ulkoisten olosuhteiden tai toisten ihmisten ohjailtavissa? Haluatko että pelkästään sattuma tai ympäristösi määrittelee, mitä elämässäsi tapahtuu, millaisia valintoja teet tai millaista elämää elät? Mitä jos tarttuisitkin itse airoihin ja suuntaisit veneesi juuri sinne, minne itse haluat?

Vastuun ottaminen itsestään, elämästään ja onnellisuudestaan on itsensä arvostamista ja kunnioittamista. Sitä, että pidät itseäsi tärkeänä ja haluat itsellesi hyvää. Että haluat elää parhaan mahdollisen elämän silloin kun olet sitä täällä elämässä. Se on myös sitä, että vapautat ympärilläsi olevat ihmiset vastuusta täyttää omaa tyytyväisyyden tai onnellisuuden tyhjyyttäsi. Et voi vaatia ketään toista tekemään sinua onnelliseksi tai syyttää ketään toista siitä, että olet onneton. Et voi myöskään syyttää ulkoisia olosuhteita siitä, missä olet tai millaisissa olosuhteissa elät. Jos olet luovuttanut veneesi ohjauksen ulkopuolellesi, silloin olet päättänyt antaa "elämäsi veneen" suunnan muiden kuin itsesi käsiin.

Airoihin tarttuminen vaatii halua, viitseliäisyyttä ja päättäväisyyttä. Se vaatii rohkeutta. Se vaatii voimia. Se vaatii sitä, että pysähdyt miettimään, mihin haluat veneesi soutaa. Siksi sinun on tutkailtava elämääsi, haaveiltava ja unelmoitava. Ja siksi niiden tutkailujen pohjalta on asetettava tavoite/ tavoitteita. Silloin otat vastuun omasta elämästäsi ja onnellisuudestasi. Ja silloin voit elää omaa parasta elämääsi.

Tee se, koska olet sen arvoinen. Sinun elämäsi on sen arvoinen. Ja sinä aivan varmasti pystyt tarttumaan niihin airoihin.